Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
VKKF finansējumu nepiešķir, EIPI Radio neizpratnē.
Publicēts 24. novembrī, 2008.
Šodien, 24.novembrī, EIPI Radio saņēma oficiālu apstiprinājumu tam, ka arī šoreiz Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) projektu konkursa ietvaros, radiostacijai finansējums nav piešķirts.

EIPI Radio 2008.gada 4.projektu konkursā, iesniedzot projektus Mūzikas un dejas nozarē, kā arī Starpnozarē, prasīja finansējumu radiostacijas darbībai 2009.gadā.

.

Kā pamatojumu Mūzikas un dejas nozares eksperti min to, ka “projekts neatbilst nozares prioritātēm”, savukārt Starpnozares ekspertu komisija paudusi viedokli, ka “nepārliecina projekta paredzamais rezultāts”.

Pamatojoties uz šiem ekspertu komisijas atzinumiem, fonda padome finansējumu projektiem nav piešķīrusi.

EIPI Radio pauž dziļu neizpratni par notikušo un sola spert aktīvus rīcības soļus.

“Acīmredzot, ar VKKF kā institūciju, pašos pamatos kaut kas īsti nav kārtībā. Teorija nesaskan ar praksi. Nav pieļaujama situācija, ka valsts dibināts fonds, ar nodokļu maksātāju naudu var izrīkoties kā tam labpatīk. Tuvākajā laikā radiostacija noteikti paudīs savu nostāju par šo jautājumu, visticamāk - atklātas vēstules formā.” - tā radiostacijas vadītājs Eduards Ozoliņš.

Izsaki arī savu viedokli par VKKF lēmumu un fonda darbību kopumā, sūtot e-pastu uz eipiradio@eipi.org vai eduards.ozolins@eipi.org.


Komentāri (5)
Arturs: Vai jums maz ir izpratne par to, cik projektu piesakās, par kādām kopējām summām, un cik tiek iedots? Visiem netiek... Pats esmu pāris reizes iesniedzis, bijis neizpratnē par to, ka man nedod, bet citiem iedod, bet tas "uzliku mīksto", tā kā neba naudas dēļ darīju to, kam prasīju naudu. Attiecīgi, lai vai cik labs vai pilnīgs sūds jūsu EIPI Radio nebūtu...

A varbūt es kā nodokļu maksātājs nemaz nevēlos lai patr manu naudu jūs tiekat uzturēti, jums tiek maksātas algas? Kur ir detalizēta jūsu pieteikuma tāme, vai pats pieteikums apskatāms? Tad tikai mēs (nodokļu maksātāji) zināsim cik un kam jūs prasāt, tad tikai zināsim vai vēlamies jūs uzturēt, vai pašiu rakstīt projektus, cerēt kāpostu dabūt...

Neaizstāvu VKKF, nekad to neesmu darījis un nedarīšu, bet nu šis raksts izbesīja, piedodiet, EIPI Radio... Kur jūs vispār var paklausīties?
24/11/2008 17:45
Papuass: Par jums dzirdu pirmoreiz un tāpēc negrimstu sērās kopā ar jums. Neredzu šeit nekādus jūsu argumentus.
24/11/2008 18:04
Hulio: http://eipiradio.eipi.org
24/11/2008 23:36
Belka: Un? Kas tā par tādu sprēgāšanu? Kas jūs tādi esat, ka KKF būtu jums kā tādiem zelta gabaliņiem uzreiz naudiņa jādod?
25/11/2008 04:29
EIPI Radio: Artūram - Jā, man ir izpratne. Es esmu iepazinies ar VKKF 2007.gada publisko pārskatu, tāpēc nedomā, ka ceļu brēku tikai tāpēc, ka man lūk nepiešķīra, bet "tam tur" piešķīra, tā tas nav.

EIPI Radio projekts nav komerciāls, ja es gribētu labi nopelnīt, tici man, es šādu projektu nemaz nebūtu sācis veidot un ieguldot savus personīgos līdzekļus uzturējis gandrīz gadu.

Par projektu - šobrīd ir doma, ka projektu varētu publiskot mūsu mājas lapā (http://eipiradio.eipi.org, tur pieejama arī radiostacijas tiešraide), lai tad reāli cilvēki redz, kāds viņš mums izskatās, bet šī doma vēl nav nobriedusi realizācijai, jo tur ir pāris nianses ar autortiesībām.

Nezinu vai nodokļu maksātāji vēlas mūs uzturēt, bet tādā gadījumā, es esmu pilnīgi pārliecināts, ka viņi nevēlas uzturēt arī visus pārējos VKKF apstiprinātos projektus.

Vairāk par šo konkrēto situāciju un ar manu personīgo viedokli iepazīties atklātā vēstulē var šeit: http://eipiradio.mix.lv/articles/par-valsts-kulturkapitala-fonda-projektu-konkursiem-un-ta-darbibu-kopuma

Arī visus pārējos komentētājus aicinu ielūkoties atklātajā vēstulē, šī konkrētā relīze bija tikai informatīva ziņa, lai informētu mūsu klausītājus u.c. interesentus par situāciju!

Eduards Ozoliņš
04/12/2008 15:58
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: